lördag 7 mars 2009

Första veckan + bilder

Första veckan i Tyskland har varit ganska hektisk, som jag hade befarat. Nytt jobb, nya kollegor (som jag i och för sig hade träffat förut) mycket introduktionsutbildning, skaffa bankkonto etc etc. Kort sagt, en fullspäckad vecka, det var exempelvis först idag som jag hade tid/ork att ta mig ut för att se lite på stan och skaffa ett tyskt SIM-kort. Som väl är så har jag kunnat kommunicera via skype hela tiden, så Transportstyrelsen kommer inte få en saltad räkning på en massa mobilsamtal från Tyskland :).

Idag har jag som sagt varit en runda och förskt orientera mig i stan, vilket inte alltid är det lättaste, men jag hoppade på en city-sightseeingbuss och fick en guidad tur på 1,5 timme, så nu vet jag lite mer om staden som jag för tillfället bor i. Har också (äntligen) skaffat mig en bra karta över stan.

Jag hade utlovat lite bilder, så här kommer de:

Först utsikten från mitt vardagsrumsfönster, ner i husets lilla trädgård där även min bil står parkerad (bakom granarna).


Huset jag bor i.


Därefter en bild på utsikten från mitt kontorsfönster. Jag jobbar i en skyskrapa (ish, KölnTriangle) och har mitt kontor på tionde våningen. Byggnaden är i formen ungefär som () två parenteser och alla kontorsrum har följaktligen också rundade fönster. Bilden nedan är tagen från mitt kontor, men jag måste stå längst till vänster vid fönstret för att kunna se denna vy av Kölner Dom och Hohenzollernbrücke.Denna bild visar utsikten jag har när jag sitter vid mitt skrivbord. Inte så pjåkigt :).


En bild tagen på sightseeingbussen som visar två distinkta landmärken, Domen och KölnTriangle, d.v.s. min arbetsplats.Och slutligen en bild på undertecknad vid östra fästet till Hohenzollernbrücke med bron och Domen i bakgrunden.


Det var alles för nu, ta hand om er!

(och nej Pia, jag har inte varit vid det raserade huset idag heller.)

1 kommentar:

  1. Hej Martin,

    vad skönt att se att du är framme och installerad. Vad bra att det fanns en sightseeingbuss som gav dig lite koll!

    Kram från oss i Örebro (A, P och O).

    SvaraRadera