lördag 25 april 2009

Köln

Ibland när man är ute på stan går man förbi en del komiska saker som man bara måste föreviga, här är två exempel:

1. Häromdan gick jag från jobbet över Hohenzollernbrücke (se tidigare inlägg) mot stadens centrum. Jag blev ganska förvånad när jag såg detta:


Det sitter alltså en massa hänglås på staketet som skiljer gång/cykelbanan från järnvägsspåren. Jag kliade mig i huvudet och funderade på vad detta kunde vara. Vid närmare inspektion såg man detta:

Aha, det har alltså något med kärlek att göra. Efter lite efterforskningar (Google funkar även på tyska) kom jag fram till att det alltså är kärlekspar som sätter fast låsen som ett tecken på deras eviga kärlek till varandra. Tydligen är det så att ju större lås desto större är kärleken mellan paren. Därefter kastas nyckeln ner i Rhen (som om det inte skulle vara tillräckligt med skrot däri redan...). Den som vill öva tyska och läsa om fenomenet kan gå in på:

http://www.rp-online.de/public/article/panorama/deutschland/695724/Die-Liebesschloesser-von-Koeln.html

2. Det här måste vara det ultimata färdmedlet:


BierBike! Både öl och motion samtidigt! :D.

2 kommentarer:

  1. Å! En (eller egentligen två) såna broar såg jag i Riga. En stor bro över Daugava och en liten pyttebro i en park. Den lilla pyttebron i parken såg man knappt för alla låsen. Jag visste inte heller vad det var innan, men det verkar som det är ett ganska känt fenomen utomlands. Kanske något att ta med sig hem till Elgeseter bru här i Trondheim eller Bergsbron i Norrköping :-)

    SvaraRadera
  2. Grattis i efterskott. Hoppas du får/fått ett bra firande! Kram från jOSEFIN

    SvaraRadera